Predsjedništvo BiH: Denis Bećirović ugostio generala Senada Mašovića

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio je načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnika Senada Mašovića.

Bećirović i general Mašović razgovarali su o najvažnijim aktuelnostima u Oružanim snagama BiH, kao i ključnim izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem BiH.

General Mašović je upoznao Bećirovića sa stepenom realizacije aktivnosti iz Programa reformi BiH, te izvršenjem drugih zadataka Oružanih snaga BiH, definisanih Zakonom o odbrani BiH, uključujući obuku i vježbe, koje su od izuzetne važnosti za održavanje visokog stepena interoperabilnosti Oružanih snaga BiH sa standardima NATO zemalja.

Član Predsjedništva izrazio posebno zadovoljstvo doprinosom pripadnika Oružanih snaga BiH u humanitarnoj misiji otklanjanja posljedica katastrofalnog zemljotresa u Turskoj.

Sagovornici su se saglasili o važnosti dovoljnog izdvajanja za odbranu, kao i realizovanja plana modernizacije i razvoja Oružanih snaga BiH.

Denis Bećirović je tokom razgovora potvrdio doprinos Oružanih snaga BiH kao jednog od ključnih segmenata sistema sigurnosti Bosne i Hercegovine, u sklopu nastavka evroatlantskih integracionih procesa Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *