Konaković o optužbama Novalića: Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga

Danas tokom iznošenja završnih riječi Fadil Novalić je optužio Narod i Pravdu u tome da postoji “interni akt” koji potpisuje Mirza Selimbegović (NiP). Povodom toga oglasio se predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković.

U dokumentu se navodi kako “internet kampanja protiv političkih protivnika ide dobro. Cilj je diskreditirati Novalića”, a cjelokupni akt je Novalić priložio danas Sudu BiH.

Konaković je poručio da kada je napravljen falsifikat “nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, lahko su dokazali da je u pitanju laž. Naglasio je da je u tom lažnom dokumentu postavljen datum stariji od same afere.

“Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira. Zbog tog smo loše krivotvorenog akta podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca”, rekao je.

Konaković je rekao da će zatražiti zvanično vještačenje tog dokumenta kako bi se dokazalo zvanično na čemu počiva odbrana premijera.

“Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, bit će interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz”, poručio je.

Podsjetio je na još jedan važan detalj o falsifikovanju ugovora.

“Ova kriminalna grupa je falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora. Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umiješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće. Al’ sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo”, poručio je.

Konaković je rekao da će na kraju pobijediti jer zna da “lopovi i falsifikatori neće”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *