Ovo su ministri u budućoj Vladi Kantona Sarajevo

Ministarske funkcije nastavit će obavljati uglavnom dosadašnja imena

Imena svih ministara nove Vlade Kantona Sarajevo trebala bi biti poznata danas.

Premijer Kantona Sarajevo, kao što je najavljeno, bit će Nihad Uk iz Naše stranke. Ministarske funkcije nastavit će obavljati uglavnom dosadašnja imena.

Većinu NiP-ovih funkcija zadržat će dosadašnjih ministri, javlja Avaz.

Ministar za boračka pitanja ostat će Omer Osmanović, MUP-a Admir Katica, osnovnog i srednjeg obrazovanja Naida Hota-Muminović, a umjesto Adnana Delića na čelo Ministarstva privrede dolazi Zlatko Mijatović. Delić s druge strane očekuje da postane ministar na nivou FBiH.

Ministrica pravde ostat će Daria Softić-Kadenić iz NS-a, a još se očekuje da ova stranka objelodani ko će biti njihov ministar za visoko obrazovanje.

SDP će u Vladi ostaviti Harisa Vranića (Ministarstvo zdravstva) i Adnana Štetu (Ministarstvo saobraćaja). Pored toga, za ministra kulture i sporta trebali bi postaviti Kenana Magodu, dok će Enda Pečenković biti imenovana za ministricu za rad i socijalnu politiku.

SBiH, koja ulazi u Vladu kao novi partner, dobit će dva ministarstva. Almir Bečarević trebao bi biti imenovan za ministra prostornog uređenja i komunalne privrede, a ministar finansija bit će Emir Dedović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *