Dodik ponovo prijeti i povlači crvene linije: To neće zaustaviti ni State Department

On je rekao da “pitanje imovine predstavlja crvenu liniju preko koje Republika Srpska neće ići”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik poručio je da je će Republika Srpska učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost novim zakonom o nepokretnoj imovini.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, napisao je na Instagramu da je na sastanku sa koalicionim partnerima protekle sednice još jednom potvrđena odlučnost za odbranu interesa RS-a i izražena spremnost da se zajednički odupru svakom pokušaju centralizacije BiH, po bilo kojem osnovu, prenosi agencija Srna.

“Na sva pitanja imamo jasne odgovore koji imaju cilj da se poboljša život ljudi u RS-u i zaštite njihova prava. Nikakvi ultimatumi ni ucjene neće nas pokolebati da odbranimo ono što je nacionalni interes RS i zato smo spremni i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti imovinu”, naveo je Dodik.

On je rekao da “pitanje imovine predstavlja crvenu liniju preko koje Republika Srpska neće ići”.

On je istakao da je SNSD zajedno s koalicionim partnerima protekle sedmice osudio stavove Ambasade SAD u BiH, te ocijenili da je riječ “o ratnom huškanju koje ima podršku, a odaslano je preko predstavnika Islamske vjerske zajednice.”

Dodik i dalje gaji stav da “BiH nije nadređena Republici Srpskoj, a da Amerikanci žele da naprave upravo to.”

“Niti je BiH država, niti će ikada biti, niti će ikada ovladati ovom imovinom. Ova imovina pripada Republici Srpskoj, to neće zaustaviti ni State Department”, rekao je Dodik.

Dodik je licemjernim ocijenio saopštenje Američke ambasade, u kojem nedemokratskim ocjenjuju najavljeni Zakon o nevladinim organizacijama koje RS planira proglasiti “stranim agentima”.

Dodik je dodao da su oštro osudili i napad na novinare i zatražili rigorozne kazne za počinioce. Ne treba zaboraviti ni da je Dodik kazao “da su pojedini novinari možda sami sebi oštetili vozila”.

“Izrazili smo jedinstven stav da izmjenama Zakona o krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži, što nije upereno protiv bilo kog novinara, i naglasili da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakonika RS-a”, naveo je Dodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *