Vučić poručio: Moramo da se klonimo tuđih ratova

Niko ne želi mir i predstoji nam još gore, rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija jedna od rijetkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svijetu i “da treba da živimo van ratnih sukoba i da se ne miješamo u sukobe velikih”.

Na kraju jednodnevne posjete Sremskom okrugu na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je svijet postao drugačije i mnogo lošije mjesto za život.

“Kao da su svi poludjeli”

– Kao da su svi poludjeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svijetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije – poručio je Vučić.

Da bi sve to mogli da radimo, dodao je, potrebno je da sačuvamo mir i da budemo dovoljno pametni i jaki da se suprostavimo politici “lako ćemo” i nepodnošljivom lakoćom neodgovornosti u kojoj sve možete.

– Ne nasjedajte ljudi na trikove. Imamo mi mnogo budala koji bi nas sa lakoćom uvukli u sukob, uvijek objašnjavajući pravi si Srbin ako učestvuješ na toj strani. Mali smo mi da bi nečemu doprinijeli, ali i suviše mali da bi smjeli da dozvolimo da gubimo supstancu našeg naroda i djecu, budućnost našeg naroda. To sebi više nikada ne smijemo da dozvolimo – naglasio je predsjednik Srbije.

Dodao je da postoje neodgovorni koji kažu “prekinite da razgovarate i sklonite se od svega”, pa to smo i radili.

Bježali od sopstvenog naroda

Poručio im je da samo kada su oni bili na vlasti, tada ništa nismo radili, tada smo se, kako je rekao, krili ispod stola, ispod nečije suknje i bježali od sopstvenog naroda i njegovih problema.

– Na današnji dan prije 19 godina ubijali su nam ljude, oni koji nam drže patriotske pridike, šutali su, riječ nisu izgovorili, već su isporučivali ljude na kilo u Haški tribunal. I ti mi drže pridike o patriotizmu – poručio je Vučić.

Istakao je da moramo da razgovaramo posebno zato što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodnoj i slobodarskoj Srbiji.

– Nemojte da brinete, znamo šta čuvamo, branimo i koje su nam crvene linije i još čvršće i odgovornije ćemo braniti našu zemlju. Moj poziv svima vama je da nam je potrebna mudrost i mir, a ne budalesanje i neodgovornost, jer samo tako možemo da ugrozimo svoju budućnost – upozorio je Vučić.

Okupljenim građanima je najavio da će napraviti Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i dodatnih 17.000 kvadrata i da vjeruje da će dovesti još investitora u Mitrovicu, Irig i Šid i druge sremske opštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *