Macron usred emisije skinuo skupocjeni sat dok je pričao o minimalnim platama

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron proživljava, zbog penzionih reformi, vjerovatno najteže trenutke kada je riječ o političkoj i socijalnoj situaciji unutar zemlje, a brojni građani i opozicioni političari koriste svaku priliku kako bi kritikovali njegov rad.

Jedna od takvih prilika uslijedila je i nakon intervjua francuskog predsjednika za televiziju TF1 gdje je Macron govorio o trenutnoj situaciji o državi i nezadovoljstvu sindikata. Između ostalog, jedna od tema o kojoj se razgovaralo odnosila se i na građane koji imaju minimalne plate.

Baš u tom trenutku, dok je govorio o minimalnim platama, Macron je odlučio da sa ruke skine skupocjeni sat, a to su primijetili brojni analitičari i političari koji su Macronu uputili niz kritika.

“Kada priča o ljudima sa minimalnim primanjima, onima koji nikada nisu stekli toliku kupovnu moć, Macron diskretno sakrije svoj lijepi luksuzni sat ispod stola. Ovaj čovjek je smiješan”, rekla je političarka Clemence Guette.

U međuvremenu, uslijedile su i kritike drugih političara, a na kraju su morali reagovati i savjetnici Emmanuela Macrona. Na konstataciju građana da sat košta više od 80.000 eura, iz Ureda predsjednika je saopćeno da se radi o modelu BR V1-92, koji prodaje francuski proizvođač satova Bell & Ross, a čija se cijena kreće oko 2.500 eura.

“Macron ovaj sat nosi redovno, više od godinu i po. Već ga je nosio na drugim javnim događajima, poput finala Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru ili tokom državne posjete Washingtonu prošlog decembra”, poručili su.

Na pitanje zašto je sat skinuo tokom intervjua i to tokom teme o minimalnim platama, iz kabineta su odgovorili da je stvar prilično jednostavna.

“Nije to radi skrivanja već zato što je upravo u tom trenutku brutalno satom udario po stolu. Buka se jasno čuje na videosnimku”, poručili su iz kabineta predsjednika Emmanuela Macrona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *