Nihad Uk: Nova Vlada KS trebala bi biti potvrđena danas

Premijer Uk je istakao i da je krajnji cilj da sugrađani i sugrađanke žive dostojanstveno, sigurno u čistom i lijepom gradu

Mandatar za premijera Kantona Sarajevo Nihad Uk je potvrdio da će odluka o potvrđivanju nove Vlade Kantona Sarajevo biti donesena danas na sjednici Skupštine KS. Prema njegovim riječima, nije se čekala odluka Federalne vlade, već da Skupština potvrdi novi saziv.

Potpuna otvorenost

– Da bi dobili podršku građana, potrebna je naša potpuna otvorenost koju ću kao premijer omogućiti. Dostupnost građanima i građankama mora biti neupitna. Samo tako ljudi mogu doživljavati bilo koju vlast kao svoju i stvari od javnog interesa kao svoje lične – rekao je Uk.

A, upravo to, dodaje premijer, i jeste cilj da se prema stvarima od javnog interesa odnosimo kao prema ličnim, ono je što nam je prijeko potrebno. Premijer Uk je istakao i da je krajnji cilj da sugrađani i sugrađanke žive dostojanstveno, sigurno u čistom i lijepom gradu, u gradu kojim će se ponositi i kojim se ponose.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je Nihad Uk imenovan za mandatara novog saziva Vlade Kantona Sarajevo. Odluka je tada donesena nakon što su klubovi SDP-a, NiP-a i SBiH podržali prijedlog Naše stranke.

Tri tačke

Peta radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana danas s početkom u 9 sati u Velikoj sali Općine Centar, a na dnevnom redu su tri tačke Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo te Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za mjesto predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *