Dodik nakon sastanka: Ne želimo da pravimo sukob. Držimo korektan odnos sa partnerima

Sastanak vladajuće koalicije sa državnog nivoa danas se održao u Istočnom Sarajevu. Naime, sastanku sa Miloradom Dodikom prisustvao je Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) te Dragan Čović (HDZ). Nakon održanog sastanka vladajuće koalicije na državnom nivou medijima se obratio Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Kazao je na samom početku da jako zadovoljan što je danas usvojen budžeta za institucije za 2023. godinu.

“Dogovorili smo kadrovske popune. Za one stvari za koje se traže konkresne procesure, konkursi će se odmah raspisati. Imamo sada usvojen budžet, vidjet ćemo kako će funkcionisati. To je velika razlika u poređenju sa dosadašnjim procedurama. Možemo izraziti zadovoljstvo”, kazao je Dodik.

Potom je dodao:

“Držimo korektan odnos prema partnerima. Svakako, razgovarali smo i o drugim bitnim pitanjima. Jedno od ključnih pitanja je mapa kretanja pratnerstva. I složili smo se da je kreiramo na najvišem nivou. Također, govorili smo i o odnosu EU. Želimo da uradi sve što misli da treba EU da uradi, a mi da osjetimo benefite”, kazao je Dodik.

Osvrnuo se i na trenutne odnose unutar koalcije.

“To su stvari o kojima smo razgovarali. Svi razvojni projekti treba da se stave u proceduru na odlučivanje. I da se shodno tome donesu konrektne odluke. Sve da se stavi i definiše na pravi način. Također, dogovorili smo da svakog mjeseca jedna od struktura bude domaćin sastanka u ovom kapacitetu. Bošnjaci će odrediti gdje će biti sastanak u aprilu. To garantuje da se bolje razumijemo, da stvari ne ostavljamo u pretpostavkama. Ne želimo da pravimo sukob”, kazao je.

Između ostalog, osvnuo se i na formiranje Vlade Federacije BiH.

“Želimo i što prije moguće formiranje Vlade FBiH. Vlada FBiH predvođena Nerminom Nikšićem”, zaključio je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *