Mijatović: “Moje imenovanje nije ništa novo, ova praksa je pokazatelj cjelovitosti BiH”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović osvrnuo se na to što je prijedlog za ministra razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH.

“Ovo je zvanična odluka organa SDP BiH da uz predsjednika Nikšića koji će voditi Vladu FBiH, Vedran Lakić, Almin Hopovac, Nerin Dizdar i ja budemo ministri SDP BiH u novoj Vladi FBiH.

Ovo je sada i zvanična odluka predsjednice FBiH Lidije Bradare te očekujem i saglasnost potpredsjednika Stojanovića i Lende, te potvrdu i Parlamenta FBiH”, istakao je Mijatović.

Također je komentirao i raniji prijedlog da bude kandidat za ministra unutrašnjih poslova FBiH.

“Čitava priča oko rokade pozicija i galame oko prve informacije da ću biti prijedlog za ministra unutrašnjih poslova je nažalost ogolila mnoge stvari, ali to me nikako nije ponukalo da odustanem od mog stava da je BiH od Jadrana do Drine, od Save do Une.

U prethodnim Vladama FBiH ministri koji žive u entitetu RS su bili Edin Ramić, Desnica Radivojević, Adil Osmanović, tako da ni moje imenovanje nije ništa novo, čak smatram da je ova praksa pokazatelj cjelovitosti Bosne i Hercegovine.

Proces promjena je počeo pobjedom Denisa Bećirovića, formiranjem novog Vijeća ministara BiH i okončaće se izborom nove Vlade FBiH. Nakon toga slijedi nam puno posla i rješavanje nagomilanih problema građana.

Nikakvog sukoba nema u SDP BiH, postoje različita mišljenja o mnogim stvarima, ali ono što je najbitnije na kraju govorimo jednim glasom. Jak SDP BiH je jaka Bosna i Hercegovina, hvala predsjedniku Nikšiću i svim drugaricama i drugovima na ukazanom povjerenju. Živela jedinstvena i celovita Bosna i Hercegovina”, zaključio je Mijatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *