Vanredna sjednica SDP Banja Luka: Zatražit ćemo sankcije za pojedine članove stranke!

Gradski odbor SDP Banja Luka večeras je održao vanredna sjednica uz prisustvo poslanika SDP BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Donijeli su nekoliko zaključaka, a možda je najzanimljiviji taj da će od Predsjedništva SDP-a tražiti da se sankcioniraju pojedinci koji su radili mimo odluka stranke.

Prenosimo zaključke cijelosti:

-Dajemo punu podršku predsjedniku SDP BiH Nerminu Nikšiću u zaključcima Predsjedništva SDP BiH u cilju hitnog formiranja Vlade FBiH čime će se okončati proces promjena koji je počeo uspostavom nove parlamentarne većine na državnom i entitetskom nivou.

-Dajemo punu podršku dosadašnjem radu članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i tražimo od njega punu podršku za formiranje vlasti na nivou FBiH.

-Dajemo punu podršku novom sazivu Vijeća ministara BiH, a pogotovo kadrovima SDP BiH, te izražavamo naše zadovoljstvo činjenicom da je usvojen budžet institucija Bosne i Hercegovine.

-Zadužujemo članove Predsjedništva SDP BiH iz Gradske organizacije SDP BIH Banja Luka da na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak traže sankcije shodno Statutu SDP BiH za pojedince koji su djelovali mimo odluka Predsjedništva SDP BiH.

-Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka zakazuje novu sjednicu odmah nakon sjednice Predsjedništva SDP BiH, te će svoje dalje odluke odrediti u zavisnosti od odluka istog.

SDP BiH je partija čitave BiH, ili će tako biti, ili nikako!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *