Snimak iz Ukrajine prikazuje ruske dobrovoljce iz RS-a: Prijatelji su mi rekli da čuvam našu braću. Nismo došli zbog para, nego zbog srca

Dvojica muškaraca iz Republike Srpske, koji su trenutno u Ukrajini, i bore se na strani Rusa, intervjuisani su, a snimak je objavljen na društvenim mrežama. U snimku Banjalučanin i Trebinjac govore o tome zašto su u Ukrajini i šta rade.

Prvo se predstavio mladić koji kaže da je iz Banje Luke te da je u decembru došao u Ukrajinu. Navodi da se do sada borio na Adevci i još mnogim drugim mjestima, toliko često da ne može zapamtiti sva mjesta.

“Krećemo se, dobre su akcije, pobjeđujemo. Uglavnom je sve polako, ali taktički i sa mozgom radimo”, rekao je neimenovani muškarac.

On kaže da nije imao vojno iskustvo od ranije, ali da su ga u Ukrajini sve naučili. Odgovorio je i na pitanje šta mu kažu prijatelji iz Banje Luke povodom toga što je otišao da se bori za Ruse.”Prijatelji u Banjoj Luci su sretni što sam tu, kažu mi ‘čuvaj ih to su naša braća, oni su nama pomagali, trebamo i mi njima’. Mi nismo došli ni zbog para, ničeg, nego zbog srca, jer znamo šta oni rade našim ljudima i mi jednostavno hoćemo da pomognemo”, naveo je.

Drugi mladić je iz Trebinja i ima 21 godinu. Kaže da se nalazi u jedinici u kojoj je komandant Srbin te prepričava gdje je sve bio. Ističe da je došao zbog “patriotizma” i “državljanstva” jer bi volio ostati u ruskoj vojsci.

“Bio sam u Lisičansku, tamo su mi zamrzle noge. Bili smo u zemunici nekoliko dana jer su pucali po nama, dobra im je artiljerija moram priznati. Pa sam bio mjesec u bolnici, u teškom stanju sam bio, drugi stepen, poslije toga sam došao u Donjeck i poslije toga na Adevci. Tu je bilo malo j***no, ali Bože zdravlja sutra idemo na novo mjesto”, kazao je.

Navodi da se njegova porodica u početku protivila govoreći mu da to nije njegov rat, ali da je on bio odlučan otići, objavljuje klix.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *