Milo Đukanović glasao pa poslao poruku Srbiji: “Vrijeme je da promijenite odnos prema komšijama”

Milo Đukanović, aktuelni predsjednik Crne Gore i predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) glasao je danas u Podgorici.

Naime, danas se u Crnoj Gori održava drugi krug predsjedničkih izbora, a, na megdan Đukanoviću izašao je Jakov Milatović, kandidat pokreta Evropa sad.

Đukanović se, nakon glasanja, obratio novinarima, kazavši da očekuje pobjedu, ali da je spreman čestitati Milatoviću ako ovaj pobijedi. Smatra da je danas bilo više tenzija “nego što treba”, ali ipak je uvjeren da će sve ostati pod kontrolom.

Stava je da je upravo ovo momenat da se Crna Gora vrati na put europskog razvoja, a očekuje da će “takvo novo vrijeme” potvrditi i u junu, na parlamentarnim izborima.

Komentirao je i kako bi Srbija morala promijeniti odnos prema komšijama, “posebno prema Crnoj Gori i da prestane uređivati život Srba” u ovoj državi.

“Srbima u Crnoj Gori, kao i drugim građanima, život bi trebalo da ‘određuje’ Crna Gora. To je slovo A u azbuci suvereniteta jedne države. Crna Gora nikad se nije željela miješati u živote bilo kom svom državljaninu koji živi u nekoj drugoj zemlji. Oni su uvijek od nas imali jasnu uputu da je država u kojoj žive njihov životni izbor.

Poštujte tu državu i njenu državna politika, a u Crnu Goru ste uvijek dobro došli”, izjavio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *