Ministar Magoda o sarajevskom sportu: Dali smo milione, a dobili poraze i ispadanje iz liga

MInistar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda oglasio se na svom profilu na Facebooku, komentirajući stanje u sarajevskom sportu.

Ono što je napisao najmanje će se svidjeti onima koji bi da zbog njihove “svijetle tradicije” i “povratka na stare staze” neko drugi podmetne leđa i radi njihov posao.

Tražim isto što i svaki navijač

Evo šta je napisao Magoda:

“Tražim isto što traži svaki građanin Kantona Sarajevo, svaki navijač, tražim igru sarajevskih klubova na višem nivou, tražim da se titule vrate u naš grad. Ako toga nema, neka niko ne računa da mi raspoređujemo novac poreznih obaveznika, a da ne očekujemo rezultate.

Nisu nepoznati modeli po kojima neko ko je sponzor kluba postaje i član uprave. Postavlja se pitanje šta je onda Vlada KS koja izdvaja često veći novac nego sponzori kluba?

Donator koji daje novac tek tako sigurno nećemo biti. U protekle 4 godine smo dali nekoliko miliona. Šta smo dobili? Ispadanja iz liga, poraze od ekipa koje nemaju uslove ni izbliza kao sarajevski klubovi…

Ako će se tako nastaviti onda treba razmisliti da li je možda opravdano novac odvojen za sport uložiti na drugačiji način.

Budžet MKS KS nije populizam

Budžet MKS KS nije populizam i priča klubovima koju oni žele da čuju, kupovina podrške navijačkim skupinama kako sada to mnogi pokušavaju da tumače, to nije vodilja mene kao ministra kulture i sporta i vrijeme je da se ta praksa završi.

Spremni smo na ulaganje u infrastrukturu i obezbjeđivanje boljih uslova za sportiste, želimo vidjeti veći broj mladih u trenažnom procesu, ali i vrhunske sportske dogadjaje u našem Sarajevu.

Spremni smo dati i biti partneri, ali očekujemo da oni koji zapravo finansiraju sport – građani Kantona Sarajevo, zauzvrat dobiju ozbiljan pristup i rezultate. Ne tako davno to smo imali, a to je između ostalog povratak evropske košarke u Skenderiju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *