Dodik među prvima čestitao Milatoviću, ali izgleda da se već pokajao

Dodik je reagovao na izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u kojoj je kazao da je u Srebrenici počinjen genocid

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je jasno da je Milo Đukanović izgubio. Ali i da se boji da je pobijedila njegova antisrpska politika.

Podsjećamo, Milorad Dodik je među prvima čestitao Milatoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. No, izgleda da ga je Milatović već stigao razočarati.

“Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjanje velikog stradanja Srba u i oko Srebrenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i Republiku Srpsku. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena”, izjavio je Dodik.

Predsjednik RS-a je reagovao na izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u kojoj je kazao da je u Srebrenici počinjen genocid. Dodao je da Milatović nikada ne bi postao predsjednik bez glasova Srba.

“Dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je također i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića. Sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića”, poručio je Dodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *