Novi predsjednik Crne Gore: U Srebrenici počinjen genocid, moja pozicija jasna

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili.

“Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio odluku kad je u pitanju Srebrenici… Vrlo je važno da je Međunarodni sud negdje individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, donio rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem”, kazao je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Podsjetimo, Milatović je na izborima pobijedio kandidata DPS-a Milu Đukanovića. Za jedne je okarakterisan kao korak dalje od Evrope, a korak bliže Srpskom svetu, za druge kraj jednog od posljednjih diktatora Evropa – Đukanoviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *