Novalić ne planira odustati: Ja ostajem premijer svih građana FBiH, koliko god to bude potrebno

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da sve što je čuo i vidio tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ali i nakon obraćanja visokog predstavnika Christiana Schmidta, dalo mu je dodatnu snagu i motiv, da s pozicije premijera FBiH radi apolitično, u interesu svih građana FBiH.

Građani su, dodaje, vrlo svjesni kakva su ovo turbulentna vremena i koliko je potrebno sačuvati stabilnost, očuvati našu ekonomiju, rast i redovnost penzija, invalidnina, i svih drugih naknada.

“Premijer sam svih građana i tako će i ostati. Potpuno predan ekonomskom razvoju Federacije, izgradnji dobrih odnosa. Kako prije osam godina, tako i danas želim da nastavimo ići putem izgradnje boljeg života i sigurnije budućnosti. Na poziciju premijera Federacije sam došao iz realnog sektora, samo s jednim ciljem: pomoći svakom građaninu, jer mi je čovjek uvijek u fokusu. I zato, iako sam dio političkog progona, ja ostajem u najboljem interesu, premijer svih građana Federacije BiH, koliko god to bude potrebno, potpuno zanemarujući politički kontekst”, navodi premijer Novalić.

Kaže da Federacija mora, i svakim danom jeste ekonomski sve jača i jača.

“Bio sam talac blokada određenih politika, sada sam talac političkih progona, ali uvijek za i uz naše građane. Politika neka radi svoje, ja ću kao premijer ostati predan radu za nastavak reformi i poboljšanja života građana. Sve dok budem obavljao ovu časnu dužnost”, zaključuje u izjavi za javnost premijer FBiH Fadil Novalić.

Podsjetimo da je Fadil Novalić zbog afere “Respiratori” nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *