Odluka lokalnog SNSD-a: Mladenu Grujičiću zabranjeno kandidovanje za načelnika Srebrenice

Prije nekoliko dana je održana sjednica Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici na kojoj je donesena odluka o zabrani političkog djelovanja načelnika Mladena Grujičića na sljedećim izborima. O svemu se oglasio i on sa nekoliko svojih pristalica iz stranke.

Disciplinska komisija ovog odbora je donijela pet zaključaka među kojima je i “da Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD-a za načelnika Općine Srebrenica, kao ni na odborničkoj listi na Lokalnim izborima 2024. zbog loših izbornih rezultata na skoro svim biračkim mjestima u srebreničkom djelu za koje je bio odgovoran, a posebno na svom biračkom mjestu”.

Osim toga, kao razlog je navedeno što nije podržao izborni štab SNSD-a te njihovu kampanju na izborima. Okrivili su ga da je radio protiv kandidata SNSD-a za poslaničke liste te da je glavni krivac za cijepanje odborničkog kluba SNSD-a.

Zaključci Opčinskog odbora SNSD-a

Iako se znalo za raskol u srebreničkom SNSD-u, ova odluka je ipak iznenadila mnoge, a pogotovo Grujičića koji će, ukoliko želi ostati načelnik, morati da dobije podršku građana kao nezavisni kandidat ili kandidat neke druge stranke. U tom slučaju mu se izgledi za pobjedu u velikoj mjeri smanjuju.

Načelnik vjeruje da će “najmudriji među njima” promijeniti odluku

Grujičić je zatim u subotu objavio saopštenje za medije koje je potpisalo i nekoliko SNSD-ovih odbornika u Srebrenici, a u kojem tvrde da odluka krši statut stranke te da je sve osmislio Radomir Pavlović, predsjednik Općinskog odbora i da će u konačnici odluka biti poništena.

“Politička agonija u kojoj se nalazi Radomir Pavlović je očigledno prešla u jedan vid bolesti jer više ne preza ni u čemu, pa je ovim činom putem svojih satelita otišao i korak dalje”, navodi se.

Međutim, Grujičić tvrdi da ovo neće biti poštovano zbog toga što aktuelni načelnik navodno ima podršku Milorada Dodika.

“Najmudriji među nama Milorad Dodik je vjerovao i 2016. i 2020. u Mladena Grujičića i nije se pokolebao da mu da novu šansu , i pokazalo se da je bio u pravu”, napisano je u saopćenju.

Navode da su svoje argumente o tome ko je kriv za raspad SNSD-a u Sreberenici već poslali vrhu partije od kojeg traže da razriješi situaciju.

“O izbornim aktivnostima, i ko je za koga radio, mi smo obavjestili vrh partije i kao što smo napisali očekujemo hitne reakcije i sastanke. Od njih tražimo da presjeku u kom pravcu dalje ići , jer ovim postupcima Pavlović sa njegovim poslušnicima urušavaju i ovo članstvo koje smo do sada održali”, naveli su Grujičić i četiri odbornika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *