Peskov: Dokumenti Pentagona koji su procurili su prilično zanimljivi

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je dokumente Pentagona koji su procurili na internetu prilično zanimljivim.

“Svi se oni proučavaju, analiziraju, o njima se naširoko raspravlja”, istakao je Peskov.

On je, takođe, odgovorio na navode o umješanosti Rusije u curenje informacija.

“Svi znamo da postoji takva tendencija da se za sve, uvijek i svuda okrivi Rusija, ali ovo je uobičajena bolest, tako da nema šta da se komentariše”, naveo je, prenosi RIA Novosti.

Upitan o mogućnosti da je Washington špijunirao i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Peskov je rekao da se to ne može isključiti.

“Činjenica je da su SAD špijunirale brojne šefove država, posebno u evropskim prijestolnicama. To se javljalo više puta, uzrokujući razne skandalozne situacije”, napomenuo je.

Prethodno je CNN, pozivajući se na tajne dokumente Pentagona koji su procurili na internetu, objavilo da su SAD špijunirale Zelenskog.

Podsjećamo, dokumenti iz Pentagona o ratu u Ukrajini koji su objavljeni na brojnim medijima i društvenim mrežama, ukazali su i na niz špijunskih aktivnosti SAD-a koje uključuju kako Rusiju tako i zapadne saveznike.

Neki od dokumenata, za koje američki zvaničnici kažu da su autentični, otkrivaju razmjere američkog prisluškivanja ključnih saveznika, uključujući Južnu Koreju, Izrael, ali i Ukrajinu.

Ono što je naročito interesantno tiče se prisluškivanja ukrajinskih zvaničnika. Naime, CNN je analizirao 53 objavljena dokumenta te su naveli kako su sve komunikacije vezane za period od sredine februara do početka marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *