Stojanović: Pozivam Lendu u ime boraca na koje se poziva, kao i u ime poginulih boraca Armije RBiH koji nisu šehidi da da potpis

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo (SDA) i dalje odbija potpisati imenovanje nove Vlade FBiH. Sinoć je Lendo u Travniku objašnjavao zašto neće staviti potpis.

“Zbog zakletve naših šehida što su dali za svoju zemlju, zbog jedinstva koje pokušavam da uputim u okviru FBiH, ja iz tog razloga neću potpisati, pa ako treba i moja glava ne samo pozicija da ide zbog naših zakletvi, ponosa, Bošnjaka i svih ljudi koji su branili i hoće da žive”, poručio je Lendo.

Na njegovu izjavu reagirao je drugi potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP).

“Zbog zakletve naših šehida što su dali za svoju zemlju, zbog jedinstva koje pokušavam da uputim u okviru FBiH, ja iz tog razloga neću potpisati.” Ovo je rekao Refik Lendo juče na obilježavanju 29.godišnjice osnivanja 7. korpusa Armije RBiH. SDA je još jednom pokazala da je želja za vlašću ispred demokratske i evropske države BiH.

Zato pozivam gospodina Lendu u ime boraca na koje se poziva, kao i u ime poginulih boraca Armije RBiH koji nisu šehidi i dali su život da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice modernih zemalja,
da potpiše volju izabrane većine i da tako gradimo demokratsku državu po principima demokratskog svijeta. To je u interesu svih budućih generacija koje će živjeti zajedno”, poručio je Stojanović Lendi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *