Ademović: EUFOR ili NATO da pojačaju svoje snage u Brčkom

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović boravio je danas u Brčkom, gdje se, zajedno sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem, sastao sa gradonačelnikom Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Zijadom Nišićem.

Ademović je u uvodnom dijelu ukazao na važnost stabilnosti i sigurnosti Brčko Distrikta BiH, te je oštro osudio nove izjave Milorada Dodika i najave otcjepljenja bh. entiteta RS, pozvavši međunarodnu zajednicu da pošalje snage EUFOR-a ili NATO-a i pojača svoje prisustvo u Brčkom.

“Sve provokacije moraju biti odlučno zaustavljene jer mir i stabilnost nemaju alternativu”, poručio je Ademović.

Ademović i Konaković u Brčkom

Zamjenik predsedavajućeg dao je podršku gradonačelniku Nišiću i uspostavi nove Vlade Brčko Distrikta BiH, kazavši da ona mora biti istinska promjena s drukčijom praksom upravljanja, programska i transparentna.

Kazao je da je ohrabren pristupom koji je danas prezentirao gradonačelnik Nišić i da vjeruje da će građani novi pristup prepoznati i pozdraviti. Brčko Distrikt BiH nikada nije imao problem kada su u pitanju javni resursi, već u (ne)domaćinskom upravljanju tim resursima.

Ademović je ukazao na važnost realizacije velikih infrastrukturnih projekata u Brčko Distriktu BiH, rekavši da se njihov značaj ne ogleda samo kroz ekonomski razvoj nego i kao proces spajanja i zajedničkog rada svih građana BD-a BiH.

Povodom Dana Armije RBiH, Ademović je uputio čestitku svim pripadnicima Armije s područja BD- a BiH. Također, građanima BD-a BiH pravoslavcima čestitao je praznik Vaskrs, uz želju da ga provedu u miru i blagostanju, saopćeno je iz PSBiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *