Edin Ramić u Bratuncu: ‘Za projekte u povratničkim mjestima 900 hiljada KM’

Ministar raseljenih osoba i izbjeglice u Vladi entiteta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u opštini Bratunac.

S predstavnicima ove lokalne zajednice Edin Ramić je razgovarao o potrebama povratnika, dok je s načelnikom opštine Bratunac Lazarom Prodanovićem potpisan sporazum o udruživanju sredstava za sufinansiranje infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima.

Sporazumom je definisano devet projekata koji se odnose na sanaciju, izgradnju i asfaltiranje puteva, izgradnju vodovoda i trotoara u nekoliko mjesnih zajednica.

Pored navedenih projekata, Ramić je s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Admirom ef. Velićem i Elvirom ef. Hodžićem potpisao ugovor o rekonstrukciji i dogradnji stambeno-poslovnog objekta za potrebe Islamske zajednice.

S udruženjem “Naše sjećanje” Bratunac potpisana su dva ugovora o podršci za dokumentovanje zločina nad Bošnjacima u Bratuncu te za unutrašnje uređenje spomen-sobe na mezarju Veljaci.

“Razgovarali smo s predstavnicima povratnika, načelnikom opštine, predstavnicima Islamske zajednice, civilnog društva i zastupnikom u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska Ramizom Salkićem o najznačajnijim projektima koje ćemo realizirati u Bratuncu.

Današnjim potpisivanjem ugovora kreće realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata za čiju namjenu je osigurano oko 900 hiljada KM. Od toga je dio za potrebe Islamske zajednice, dio za NVO ‘Naše sjećanje’, dok su najveća ulaganja u izgradnju infrastrukture.

Važno je napomenuti da Opština Bratunac sudjeluje u udruživanju sredstava i to predstavlja značajnu podršku povratku u ovoj lokalnoj zajednici i poboljšanju infrastrukture u povratničkim mjestima”, zaključio je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *