Dva kantona traže da UO KCUS-a raspravlja o Sebiji. Sjednice nema ni na vidiku

Nakon što je Vlada KS preko svog člana u UO KCUS-a zatražila da se raspravlja o direktorici Sebiji Izetbegović, to je uradio još jedan kanton.

Kako je sinoć kazao ministar zdravstva Haris Vranić, član Upravnog odbora KCUS-a iz Unsko-sanskog kantona je uputio isti zahtjev.

Kanton Sarajevo, a sad i USK, žele da UO KCUS-a raspravlja o Sebiji odnosno o zakonitosti njenog ostanka na poziciji direktorice KCUS-a jer ona više ne ispunjava uvjete.

Naime, nakon što su joj oduzeta zvanja mag‏istra i doktora medicinskih nauka, Izetbegović je ostala i bez zvanja redovnog profesora. Sve su to uvjeti da bude direktor KCUS-a.

No, prema svemu sudeći, Upravnom odboru odnosno predsjedniku Jasminu Kapatanoviću se ne žuri preispitivati da li Izetbegović ima zakonsko uporište da bude idalje direktorica. A, kamoli o tome je li ga ikad imala.

Prema našim informacijama još uvijek nema naznake sjednice Upravnog odbora po ovom pitanju.

A, čak i da je bude – Sebija Izetbegović vjerovatno će ostati direktorica.

S obzirom na to da nema ministra zdravstva Federacije BiH (Vjekoslav Mandić je preminuo) sve akte potpisuje Fadil Novalić. A kako je on svakako slijepo ispunjava naredbe bračnog para i svakako je u misiji spašavanja Sebije, teško je očekivati da će Novalić potpisati njeno razrješenje. Kao što ne priznaje presudu kojom je on osuđen, tako Novalić ne priznaje ni odluke koje se tiču Sebije Izetbegović. Za njega je to dio bjelosvjetske zavjere protiv SDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *