Vučić se povlači s čela SNS-a 27. maja, formira Narodni pokret na Vidovdan

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da se na Skupštini te partije 27. maja povlači sa čelne funkcije i istakao da ne zna ko će biti njegov nasljednik, jer figuriraju tri-četiri imena.

“Vjerujem da ćemo 27. maja izabrati novo rukovodstvo SNS-a. Trebalo bi da od tada ne budem predsjednik”, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva.

Dodao je da formiranje novog narodnog pokreta planira za Vidovdan, 28. juna.

“Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret bit će širi od SNS-a i volio bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zamijeniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS”, rekao je Vučić, prenio je beogradski Danas.

Na pitanje kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsjednik je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.

“Potrebno im je dvije trećine poslanika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smjenu predsjednika. Bit ću predsjednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda ću prestati da budem predsjednik”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da čak i oni koji ga mrze ga poštuju i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma. Vučić je najavio da će, u međuvremenu, nekoliko ljudi iz SNS-a, koji su ostali bez državnih funkcija, bombastično saopštiti da napuštaju stranku.

Kako je objasnio, radi se o osobama koje pripadaju “establišmentu upravljanja” i kad nisu na funkciji ljuti su na cijeli svijet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *