Nedavno kupili vozilo za 65.000 KM, sada se časte limuzinom od 100.000 KM

Naveli su da žele grijanje na prednjim sjedištima, multifunkcionalni kožni upravljač, mehaničke rolo zavjese, kao i kameru za vožnju unazad

“Šume Srpske” na čijem je čelu Slaven Gojković odlučile su da se počaste novom metalik crnom limuzinom vrijednom gotovo 100.000 maraka, iako su tek nedavno nabavile vozilo od skoro 65.000 KM.

Tenderom, između ostalog, traže da vozilo ima sedam brzina, automatski mjenjač, minimalno EURO 6 standard, te da ima pogon na sve točkove, piše Capital.

Zahtijevaju da zapremina motora bude od 1.900 do 2.000 kubnih centimetara, da garancija na vozilo bude minimalno pet godina, na karoseriju 12, a na lak vozila tri godine.

Naveli su da žele grijanje na prednjim sjedištima, multifunkcionalni kožni upravljač, mehaničke rolo zavjese, kao i kameru za vožnju unazad.
Gojković: Zbog pokvarenog motora kupujemo novo auto

Generalni direktor „Šuma Srpske“ Slaven Gojković za Capital ističe da ovo javno preduzeće ima jedno službeno vozilo koje je nabavljeno 2016. godine i prešlo je oko 320.000 kilometara.

„Motor tog vozila je u kvaru i na servisu je, ne znamo ni šta će biti s njim, tako da smo, nažalost, ostali bez službenog automobila. Inače nam je vozni park u jako lošem stanju i sada smo krenuli u njegovo obnavljanje jer je to nešto što je potrebno“, rekao je Gojković.

Prije mjesec dana nabavljena limuzina od 65.000 maraka

Podsjećamo, „Šume“ su nedavno raspisale tender za nabavku metalik plave limuzine od gotovo 65.000 KM. Ugovor su krajem marta dodijelili preduzeću „Autorad“ iz Pelagićeva, koje je ovlašteni zastupnik „Škoda“ vozila.

Ovo javno preduzeće ni proteklih godina nije štedjelo na automobilima, tako je kompletnu polugodišnju dobit od pretprošle godine potrošilo na kupovinu novih auta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *