Dodikova opozicija upozorava: “I dok dajem ovu izjavu, možda me neko prisluškuje”

„Nema vlasti koja ne prisluškuje opoziciju. Tako i mi vas slušamo“, bile su riječi prije nekoliko godina kojima se Milorad Dodik obratio zastupnicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ova izjava ponovo je postala aktuelna. Podgrijala je glasine da vlasti u tom bosanskohercegovačkom entitetu nelegalno prisluškuju političke protivnike, nakon što se na sastanku kod predsjednik RS i vladajuće stranke SNSD-a Dodika nije pojavio predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Plod pritisaka

Nedolazak Milana Miličevića na potpisivanje zajedničke izjave, prema Dodikovim riječima, plod je pritisaka BN televizije i drugih centara moći:

“Neka gospodin Miličević kaže da se to nije desilo pa ćemo mi njemu objaviti tačno kad je razgovarao sa gospodinom Trišićem i ostalima koji su rekli da će ga napasti bezočno na BN televiziji ukoliko potpiše ovo i on je, naravno, prihvatio da se ovako ponaša”.

Ipak, pojašnjava kasnije da bi prislušivanje opozicije bilo uzaludno trošenje resursa i da on samo dobija dojave iz njihovih redova, prenosi Federalna.ba.

Milan Miličević kaže da nije prijatno saznanje da je meta praćenja, ali da ga to ne iznenađuje:

“Međutim, u ovom sistemu u kojem mi živimo, potpuno sam svjestan da sam bio ili jesam. I sad dok dajem ovu izjavu, možda me neko prisluškuje.

Dokazali ko su i šta su

Od te strukture vlasti sa Dodikom na čelu me ništa ne može iznenaditi. Kroz prethodne decenije pokazali su ko su i šta su“.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS kažu da oni ne prisluškuju opoziciju. Kažu da su posljednje informacije u sferi politikanstva.

„Na kraju krajeva, taj sektor i veliki dio sektora je pod civilnim nadzorom posebnog tijela NSRS-a koje ima mandat da može prekontrolisati tako nešto”, navodi ministar Siniša Karan (SNSD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *