Novi ministar Vojin Mijatović je povodom Prvog maja obećao da će poboljšati životni standard radnika

Novi federalni ministar Vojin Mijatović je poslao čestitku građanima povodom Prvog maja poručivši im da će upravo prava radnika biti u fokusu nove vlade.

Na stranici SDP-a je navedeno: “Međunarodni praznik rada 1. maj je sutra. Kako nalaže red, kao i pred svaki praznik, političari danas upućuju čestitke tim povodom. Vojin Mijatović je imenovan za ministra razvoja, poduzetništva i obrta i sa ove pozicije može uticati na poboljšanje životnog standarda radnika. U svojoj čestitki on to i obećava”.

“Kao ministar razvoja, preduzetništva i obrta, i kao zamjenik premijera Vlade Federacija BiH upućujem čestitku svim građanima BiH povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada. Naša je obaveza da gradimo društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omogućimo pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu”, rekao je Mijatović.

On ističe kako će prioriteti nove Vlade FBiH biti upravo prava i status radnika, ali i jačanje pozicije poslodavaca.

“Moramo promijeniti višedecenijsku matricu i shvatiti, da budžet pune radnici i poslodavci i da javna administarcija mora biti njihov servis. Odmah krećemo raditi zajednički kako bi obezbijedili bolje uslove za rad i radnicima i poslodavcima”, naveo je.

Na kraju poručuje građanima da ovogodišnji Praznik rada provedu u zadovoljstvu i sreći sa porodicama i prijateljima uz iskrene želje za lični i poslovni uspjeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *