Bećirović: Radništvu ne treba nostalgija za prošlim vremenima već podizanje svijesti o pravima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je Prvi maj- Međunarodni praznik rada svim radnicima i radnicama.

“Radnicama i radnicima, svima koji žive od svoga rada, upućujem najiskrenije čestitke povodom Međunarodnog praznika rada. Međunarodni praznik rada prilika je da izrazimo nadu da ćemo zajedno raditi na prevladavanju ekonomskih teškoća i izazova, te odlučnije krenuti naprijed ka boljem životu i napretku naše zemlje”, kazao je Bećirović.

Istakao je da je obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da se zajednički ukaže na važnost uloge radništva i njihove borbe kroz historiju, ali i činjenice da uprkos davno izborenim pravima i danas postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti svoje pravo na rad ili, pak, ne mogu pružiti dostojanstven život svojoj porodici.

“Upravo zato, ovaj praznik nas podsjeća na važnost sinergije svih aktera u našem društvu kako bismo svim našim sugrađanima, a posebno mladima, osigurali sigurniju budućnost. Ono što je danas potrebno radništvu u Bosni i Hercegovini nije nostalgija o prošlim vremenima”, poručio je Bećirović.

Ukazao je da ne treba ponavljati grešku prethodnika koji su vjerovali da imaju konačne odgovore na sva društvena pitanja.

“Novo vrijeme uvijek traži nove odgovore. Radništvu je potrebno podizanje svijesti o njegovim pravima i o načinima kako da se izbori za svoja prava. Na kraju, zaposlenim radnicama i radnicima, penzioniranim radnicama i radnicima i ženama domaćicama (neplaćenim radnicama u porodici), čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada!”, zaključio je Bećirović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *