Premijer FBiH Nermin Nikšić čestitao rukometašima: Vi ste ponos države, imat ćete svu podršku

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom plasmana naših rukometaša na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Njemačkoj, uputio je čestitku selektoru i igračima rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Rukometni “Zmajevi” još jednom su dokazali i pokazali da su najjači kada je najteže i da reprezentacija BiH ima evropski kvalitet.

Selektoru Irfanu Smajlagiću i svim našim igračima u svoje lično ime i uime Vlade Federacije BiH zahvaljujem što su nas još jednom učinili ponosnima.

Ovoj zemlji, njenim građanima i narodima potrebno je malo da budu sretni, a vi ste i njih i nas učinili više nego sretnima, jer vaš uspjeh je ogroman. Vjerujem i da će vaš treći uzastopni nastup na evropskoj smotri najboljih selekcija također biti na ponos i radost svih naših navijača.

Nemojte sumnjati da ćete u pripremama za Evropsko prvenstvo imati i materijalnu i svaku drugu podršku Vlade Federacije BiH. Vi ste ponos države”, naveo je u svojoj čestitki premijer Nermin Nikšić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *