Trivić: Dodikovo srbovanje sa podignuta tri prsta je šatorska, a ne nacionalna politika

Ističe da “nama u RS jesu potrebni regionalni mir i stabilnost jer nema jake ekonomije bez mira”

– Režim u Republici Srpskoj ponekad slijedi nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu – izjavila je Jelena Trivić, predsjednik Narodnog fronta u emisiji “MAT” BN TV.

Trivić je to izjavila komentarišući svoju rečenicu u izbornoj noći oktobra prošle godine kada je rekla “da će RS u nacionalnim pitanjima slijediti Srbiju”.

Hrvatski interesi

– Nastavak te rečenice glasi “jer nećemo valjda slijediti nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu” što nekad kod režima u RS vidim. Moja izjava i dalje stoji jer je racionalna i ispravna – naglasila je Trivić i dodala:

– Mnogi hrvatski interesi ovdje prolaze: Trgovska gora, Pelješki most, zalaganje za treći entitet, predaja jasenovačke građe, čin dodijele odlikovanja HVO brigadi u Derventi koji se desio uz znanje vlasti RS… Sve to ukazuje da se mnogo, mnogo konsultacija obavlja sa zvaničnim Zagrebom po pitanju nas u Republici Srpskoj.

Ističe da “nama u RS jesu potrebni regionalni mir i stabilnost jer nema jake ekonomije bez mira” ali da RS mora da zna gdje je okrenuta i gdje joj je matica.

“Srbija je matica”

– Djeluje da neki koji vode RS jesu malo skrenuli pogled jer nekad prate zvaničnu politiku Zagreba umjesto zvaničnu politiku Beograda. Zvanična politika Beograda nije samo za Srbiju nego za sve Srbe, pa i za nas ovdje. Srbija je matica. U Beogradu treba da bude centar našeg nacionalnog i svakog drugog bića – jasna je Trivićeva.

Srbija je, prema njenim riječima, pokazala odgovornost prema RS i njenom narodu kome je često dolazila pomoć iz Srbije, pomoć za bolnice, škole, opštine… na čemu je narod RS veoma zahvalan.

– Dodikovo srbovanje sa podignuta tri prsta je šatorska, a ne nacionalna politika – zaključuje Trivić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *