Helez: Dodik priča previše gluposti, on ne može niti smije otcijepiti bilo koji dio BiH

Ne bi bilo dobro za Dodika ni za one koji to rade, poručio je Helez

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, večeras je poručio da je sigurnosna situacija u našoj zemlji stabilna.

– Ova saznanja koja imam, situacija je potpuno pod kontrolom. Nema većih problema, posebno u zadnjem periodu, rekao je Helez.

Kada je riječ o strukturi Oružanih snaga i pitanju da li bi svi vojnici branili suverenitet i integritet BiH, Helez kaže da su svi oni položili zakletvu u kojoj se, između ostalog, spominje i taj dio.

– Nema tu problema. Nisam osjetio bilo kakvu naznaku da bi neko odstupio od onih pravila i propisa koje su propisane Ustavom i zakonom. Najave pojedinih političara su prazna priča. Generali imaju izuzetno visoke plaće. Ubijeđen sam i u razgovoru sa njima nisam primijetio da bi uradili nešto na štetu BiH i da bi pratili sulude ideje nekih političara koji stalno pričaju protiv ove države. Siguran sam da je to prazna priča, kazao je on u intervjuu za Hayat.

Govoreći o Dodikovim najavama u vezi stavljanja policija na “entitetsku granicu”, ističe kako je jasno da predsjednik RS-a to ne smije uraditi.

– Mediji daju previše prostora glupostima koje priča Dodik. To se ne može desiti. Niko nikad ne smije da otcijepi dio BiH pa neće ni Dodik. Bilo kakav iskorak u tom smjeru znači sukob. Ne bi bilo dobro za Dodika ni za one koji to rade, poručio je Helez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *