Dodik odgovorio Murphyu: Mijenjajte oružje zastrašivanja jer se ovog ne bojimo, a i poznato nam je

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je reagovao na izjavu američkog ambasadora Michaela Murphya koji je kazao da su današnji preleti bombardera čin saradnje i prijateljstva.

Dodik je kazao pak kako se ovakav čin nikako ne može okarakterisati kao akt prijateljstva te da bi američki ambasador trebao “odmoriti”.

“Američki avioni u vazdušnom prostoru Republike Srpske bez odobrenja ili saglasnosti nadležnih nije akt ni saradnje ni prijateljstva, već upravo suprotno. Michael Murphy se sve teže nosi s činjenicom da predstavlja SAD. Možda bi bilo bolje da neko vrijeme odmori na nekoj udaljenoj destinaciji. Nećemo mu se obraćati, samo ću mu poručiti: Mijenjajte oružje za zastrašivanje. Ovoga se ne bojimo, a i poznato nam je”, kazao je Dodik.

Podsjećamo, dva američka bombardera tipa B-1B Lancer preletili su danas nešto prije 15 sati iznad Bosne i Hercegovine. Preletanje bombardera su sa brda Grdolj ispratili i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar odbrane BiH Zukan Helez, ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy.

Predsjednik bh. entiteta RS je ranije kazao da je svako nadlijetanje stranih aviona, a posebno američkih, nad “vazdušnim prostorom Republike Srpske” (šta god to bilo op. a.) “klasičan primjer provokacije, zastrašivanja i pritiska”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *