Efendić o članovima SBiH iz Goražda koji su napustili stranku: Dobro je što više nećemo sarađivati

Bivši članovi Predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda Senad Čeljo, Damir Žuga i Salem Halilović su jučer objavili da napuštaju stranku. Predsjednik SBiH Semir Efendić odgovorio je kako je dobro što su otišli jer stranka s njima ne bi mogla napredovati u Goraždu.

“U vezi sa najavom istupanja iz članstva u Stranci za BiH grupe oko kantonalnog savjeta BPK Goražde predvođene Senadom Čeljom i Salemom Halilovićem, mogu reći samo da je dobro što nećemo više sarađivati. To su ljudi s kojima ne dijelim nikakve zajedničke vrijednosti, posebno u pogledu države, javnog posla i odgovornosti prema zajednici”, rekao je Efendić.

Njih trojica su u svom obrazloženju izlaska iz stranke naveli nekoliko razloga koji se odnose na pregovore o formiranju vlasti, nezadovoljstvo radom predsjednika stranke te sklapanje dogovora bez informisanja i razgovora sa članstvom. Efendić im je poručio da prestanu s dezinformacijama.

“Pozivam ih da iz stranke izađu dostojanstveno bez širenja dezinformacija i pokušaja da svoju trgovinu sa drugim strankama predstave kao nešto plemenito”, kazao je Efendić.

Naglasio je da stranka u Goraždu ionako ne bi bila uspješna s njima trojicom na čelu.

“Vrijeme će pokazati zašto su isti izašli iz Stranke za BiH, kao i da je to bio jedini način da stranka omasovi svoje članstvo, počne se razvijati i ostvarivati bolje rezultate na prostoru kantona Goražde. S njima u rukovodstvu to nije bilo moguće”, zaključio je.

Osim toga, osvrnuo se i na prijedlog Elzine Pirić iz PDA da se sa mjesta potpredsjednice Parlamenta razriješi Edina Gabela iz SBiH, a umjesto nje imenuje Arnel Isak, sin federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka.

Efendić ističe da je prijedlog Arnela Isaka bio sasvim očekivan jer, kako ironično kaže, “Ko bi drugi mogao to raditi osim njega?”.

“To je potpuno u skladu sa kadrovskim djelovanjem nove većine koja snažno preferira nekompetentnost u svim oblastima, a koja je i njegovog oca imenovala za ministra unutrašnjih poslova. To je samo dokaz više i kakvi partneri njima trebaju. Sada je vjerujem jasnije zašto SBiH koja drži do svog digniteta nije mogla biti dio takve većine”, rekao je Efendić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *