Federalna vlada po prvi put podržava porodilje povratnice iz cijele BiH!

Dobra vijest iz Federalne vlade! Vlast većeg bh. entiteta od sada će finansijskipodržavati porodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji,potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba u ovom ministarstvu.

U tom smislu Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica objavilo je danas Javnipoziv porodiljama povratnicama na području cijele Bosne i Hercegovine, koji možetepronaći OVDJE.”

Ovo je prvi javni poziv za podršku porodiljama iz povratničke populacije”, kazao je zaportal Radiosarajevo.ba federalni ministar Nerin Dizdar, najavljujući i druge značajneprojekte.

“Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku đacima i studentice iz povratničkepopulacije, također, na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans”,dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima ministar Dizdar je najavio podršku “koju ćemozajedno implementirati”, a u svrhu zapošljavanja povratnika.

“Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje,zapošljavanje javnom i realnom sektoru“, istakao je Dizdar, prilikom nedavne posjeteDoboju.

Ovo su prvi koraci ka realizaciji datih obećanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *