Arnel Isak osniva stranku: Uskoro na bh. političkom nebu “Snaga naroda”

Bosna i Hercegovina postat će bogatija za još jednu političku stranku, a jedan od osnivača je Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

Osnivanje “Snage naroda” Isak je potvrdio uprilikom gostovanja na FTV-u u emisiji “Rezime”, a u narednom periodu će biti organizovana i svečana ceremonija povodom osnivanja.

“Ja sam jedan od osnivača”, kazao je Isak.

Isak je govorio i o kandidaturi za potpredsjednika Zastupničkog doma, odnosno prijedlogu koji je potpisala predsjednica PDA Elzina Pirić.

“Shodno priči na početku da žele Bošnjaka, ja sam na pregovorima kazao da, kad već mijenjamo parlamentarnu većinu, moj prijedlog je da ide Bošnjak. Oni su rekli super, evo, možeš ti. A ja sam, jer sam nezavisni zastupnik, morao da se priključim nekom klubu i odlučio sam se priključiti kolegici Pirić i Kenanu Uzunoviću”, objasnio je Isak.

Na pitanje je li imenovanje dogovoreno na sastanku njega, Rame Isaka i Elmedina Konakovića ističe da nije jer razgovori su vođeni puno prije.

O tome kako je njegova ruka bila presudna da glasa za oca u Vladi FBiH, Isak kaže kako bi volio da se uvede da se vidi kad je koji zastupnik pritisnuo taster.

Isak je objašnjavao i motive za podršku aktuelnoj većini i potvrdi Vlade FBiH. Kako je rekao najveći je problem bio unutar NES-a.

“Ja nisam napustio parlamentarnu većinu nego NES. Kazao sam da sam spreman za pregovore sa stranom koja će da napravi parlamentarnu većinu. Tri ministra su nedostajala u prošlom sazivu Vlade FBiH, neki su bili više na sudu nego na poslu. Mislim da je ovo odblokirana Vlada FBiH, već trideset dana gledamo da su svi ministri na terenu, da rade”, zaključio je Isak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *