Vijeće ministara danas razmatra ukidanje suspenzije Draganu Šojiću, optuženom za zloupotrebu položaja

Vijeće ministara BiH zakazalo je danas sjednicu s početkom od 15 sati, a prema planiranom programu na dnevnom redu će se naći 50 tačaka.
Državni ministri će tako razmatrati o Nacrtu sporazuma o zajmu koji podrazumijeva projekat unapređenja kvalitete zraka.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o sticanju državljanstva Bosne i Hercegovine za četiri osobe koje su stekle pravo na bh. državljanstvo.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine ustupila je Vijeću ministara godišnji izvještaj o svom radu za 2022. godinu koji će ministri danas razmatrati.

Jedna od tema koje će Vijeće ministara danas analizirati jeste i stanje u oblasti migracija u BiH u prva tri mjeseca ove godine.

Agencija za državnu službu BiH predložila je vijeću zbirni izvještaj o ocjenjivanju rada državnih službenika u institucijama BiH.

Potom, na dnevnom redu našla se i tačka koja se odnosi na ukidanje suspenzije Draganu Šojiću, direktoru Službe za zajedničke poslove institucija BiH, kojem je Sud BiH početkom ove godine potvrdio optužnicu za zloupotrebu položaja koja je za posljedicu imala oštećenje budžeta za oko 42.000 KM.

Ministri bi također trebali dati saglasnost za imenovanje odbrambenih atašea Češke, Nizozemske i Švicarske.

Ujedno, “na stolu” će se naći i inicijativa o potrebi izmjene Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *