Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog sakrivanja pečata

Lider Liste za pravdu i red i poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja, skrivanja službenog pečata i predaje zemljišta u Banjoj Luci tajkunima.

Do podnošenja krivične prijave je došlo nakon što je Okružni privredni sud u Banjoj Luci, po zahtjevu firme “Novoteks”, pokrenuo proces prinudne naplate imovine “Akvane”.

Vukanović je za Klix.ba kazao da zbog sakrivanja pečata Banja Luka gubi zemljište vrijedno više od 30 miliona maraka.

“Time što nije objavljena odluka Skupštine grada Banja Luka o zaduženju od pet miliona KM za ‘Akvanu’, preduzeće ‘Novoteks’ je krenuo u prinudnu naplatu dugovanja od ‘Akvane’, čija vrijednost se procjenjuje preko 30 miliona KM u centru Banje Luke. Stanivuković je sakrio pečat kako se ne bi mogla ovjeriti odluka odluka Skupštine da se digne kredit i plate dugovi ‘Akvani'”, rekao je Vukanović za Klix.ba.

Najveću štetu će, kaže, snositi grad Banja Luka.

“Stanivuković je zloupotrebama omogućio da se imovina prevede na akvanu umjesto gradsku upravu. Zbog njihovih igrarija grad će izgubiti zemljište od 30 miiona, a Stanivuković i tajkuni će omrsiti brke”, tvrdi Vukanović.

On je najavio da će podnijeti krivične prijave i protiv predsjednika Skupštine grada Banja Luka Ljube Ninkovića, ali i da će tražiti referendum za opoziv Stanivukovića, iako nije optimističan da će do opoziva doći.

“Jedini spas za Banju Luku je da bude referendum i da čovjek koji je iznevjero narod ode. On nabacuje tendere onima protiv kojih je pričao da bi došao na vlast. Sluga je krupnog kapitala. Međutim, to ne odgovara SNSD-u i oni neće pokrenuti opoziv je im treba ovakav Stanivuković”, zaključio je Vukanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *