U četvrtak konačna odluka na Općinskom vijeću o opozivu Srđana Mandića

Konačna odluka o tome da li će građani na referendumu glasati o smjeni načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića bit će donesena u četvrtak.

Naime, tada će vijećnici ponovo glasati o opozivu načelnika. To nam je potvrdio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.

Novo glasanje bit će održano nakon što je Mandić uložio prigovor na izglasani opoziv jer smatra da su prekršene procedure.

Kako nam je kazao Đozo, u petak bila sjednica Kolegija na kojoj je odlučeno da se održi nova vanredna sjednica Vijeća koja je zakazana za četvrak u 14 sati.

Prema njegovim riječima, ako se i tada potvrdi, odluka o opozivu će biti konačna. U tom slučaju referendum će biti održan 17. septembra.

Podsjetimo da je Općinsko vijeće Centar Sarajevo 27. jula prihvatilo inicijativu za pokretanje opoziva načelnika ove općine Srđana Mandića (NS).

Pojedinačnim glasanjem je utvrđeno da je 18 vijećnika podržalo inicijativu, jedan vijećnik je bio protiv, dok su dva bila suzdržana. Inicijativu predvodi NiP, nezadovoljan Mandićevim radom, a podržali su je i SBB i pojedini nezavisni vijećnici.

No, čelnik NiP-a Elmedin Konaković nije podržao opoziv Mandića zbog čega je došlo i do trzavica unutar stranke.

Stoga ostaje da se vidi da li će na novom glasanju biti promjena u odnosu na prvo, odnosno da li će neko od vijećnika promijeniti mišljenje, kako se špekulisalo prethodnih dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *