Vijeće ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH zbog tragedije u Gradačcu

Vijeće ministara BiH održat će sutra hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će se izjasniti o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi na dan kada bude sahrana Nizame Hećimović i ostalih žrtava koje je ubio monstrum Nermin Sulejmanović, objavljuje Klix.ba.

Kako saznajemo, svi ministri su već saglasni da se u ponedjeljak proglasi Dan žalosti.

Zahtjev za održavanje sjednice je poslao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić.

Kada odluka bude zvanična to će značiti da će zastave na institucijama BiH tim povodom biti spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaj, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

Dan žalosti na dan sahrane žrtvama u Gradačcu proglasila je ranije danas Vlada Tuzlanskog kantona, kao i Brčko Distrikt.

Posljednji put Vijeće ministara BiH je proglasilo Dan žalosti u cijeloj državi 5. maja ove godine nakon pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu kada je ubijeno osam učenika i domar.

Podsjetimo, troje građana Gradačca poginulo je, a još troje ranjeno u petak kada je monstrum Nermin Sulejmanović brutalno pucao u njih. On je ubistvo nevjenčane supruge, a zatim vrijeme dok se skrivao od policije, prenosio uživo na Instagramu. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *