Sramni natpis u rukama Željke Cvijanović na okupljanju u Doboju: ‘Granica postoji’

Na međuentitetskoj liniji pristalice predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika danas u 18 sati organizuju proteste, a najavljena je blokada saobraćaja u trajanju od 30 minuta.

Protesti se održavaju na četiri lokacije u Bosni i Hercegovini na entitetskim linijama, a jedna od njih je kod Doboja.

Nema zvaničnih podataka o broju prisutnih na okupljanjima, dok prema informacijama reportera Radiosarajevo.ba okupilo se oko 5.000 pristalica.

Brojni sramni natpisi nalaze se u rukama, a neki od njih su transparent na kojem piše ‘Granica postoji’, zatim zastave sa likom Vladimira Putina…

Saobraćaj su blokirali pripadnici MUP-a RS. Na okupljanju se nalazi i Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH koja u prvom redu drži sramni tranasparent.

U pozivu koji su jučer, 31. augusta, objavili, Federacija BiH nazvana je ‘tamnim vilajetom’, a Grad Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, a samim tim i glavni grad entiteta RS, nazvan je gradom u kojem ‘nema mjesta za Srbe’.

Prema informacijama novinarke, zaštitari su veoma grubi, zamalo su napali njemačkog novinara, prišli mu i odvojili ga na stranu.

Podsjetimo, udruženja Srba u FBiH tražili su dozvole za proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH u Sarajevu, što je odbio MUP Kantona Sarajevo.

Naknadno su proteste ‘prebacili’ na entitetsku liniju.

Prvobitni skup ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu trebao je biti skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. Službenog glasnika RS Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica.

Još jednom Dodik na ovakav način pokušava ‘zaštiti’ sebe od krivične odgovornosti i institucija Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *