Isak o detaljima sastanka s Nešićem na Trebeviću: Prevladao je zajednički interes

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak, u razgovoru za Klix.ba pojasnio je razloge zbog kojih se danas sastao s ministrom sigurnosti BiH Nenadom Nešićem u hotelu Pino na Trebeviću.

Kako nam je rekao Isak, povodom posljednjih nekoliko napada na povratnike u bh. entitetu RS, on je Nešića pozvao da razgovaraju o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

“Kako u Federaciji BiH, tako i u RS-u. Da razgovaramo o temi svih povratnika, nevažno da li su Srbi, Bošnjaci ili Hrvati, da zajedno obiđemo određena povratnička naselja da ljudima damo sigurnost, da od nadležnih zahtijevamo da svi oni koji ugrožavaju sigurnost povratnika budu procesuirani i dogovarali smo neke zajedničke posjete određenim državama vezane za obezbjeđenje materijalnih sredstava za jačanje policije Bosne i Hercegovine”, rekao je Isak.

Dodao je da su donijeli D odluku da poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti da se ovaj problem riješi.

“On (Nešić op. a.) će se već sutra sastati sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a o ovom pitanju. Dogovorili smo i jedan zajednički sastanak nas trojice da pojačamo još aktivnosti da bi se održala što veća sigurnost na teritoriju čitave Bosne i Hercegovine”, dodao je Isak.

Istakao je da je Nešiću rekao da ako žele da neko investira u BiH i ako žele da se BiH ekonomski razvija ona prvo mora biti sigurna.

“Nijedan investitor neće investirati u državu koja nije sigurna. Tako da imamo zajednički interes i Nešić i ja. I ona najbitnija stavka, hoćemo da nam ne odlaze građani iz BiH. Kako da to spriječimo? Pa da građani budu sigurni, da imaju posao da obezbijede plate i da mogu sutra imati porodicu. To nam je svima zajednički interes”, zaključuje Isak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *