Ćudić o imenovanju Isakovog sina: To je pucanj u nogu politikama za koje se borimo

Ona je istakla da se s kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa

Državna parlamentarka Sabina Ćudić (Naša stranka), imenovanje sina federalnog ministra Rame Isaka za direktora zeničkog zatvora nazvala je “lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju”

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, ministri su izglasali Rusmira Isaka za novog direktora KPZ Zenica. Njegov otac, Ramo, se izuzeo prilikom glasanja.

Članica Naše stranke gostujući na TVSA je prokomentarisala odluku Vlade FBiH koju čine i ministri iz njene stranke.

– To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo nego onih koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje pozicije, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje – mišljenja je Ćudić.

Ona je istakla da se s kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *