Osmani: Kriminalne bande u organizaciji Srbije su planirale i izvršile ubistvo i ranjavanje kosovskih policajaca

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se povodom ubistva i ranjavanja pripadnika kosovske policije u napadu koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju. Za sve je otpužila srbijanske kriminalne bande.

“Ubistvo policajca i ranjavanje drugog policajca na sjeveru Kosova, kojeg su planirale, orkestrirale i izvršile srpske kriminalne bande, napad je na red i zakon na sjeveru zemlje, napad je na Kosovo. Ovi napadi još jednom svjedoče o destabilizirajućoj moći kriminalnih bandi u organizaciji Srbije, a koje su odavno, o čemu svjedoče napadi na pripadnike KFOR-a, novinare i građane, imali za cilj destabilizaciju Kosova i regiona”, navela je.

Ona je naglasila da su organizirani napadi na policijske snage Republike Kosovo zapravo napadi na suverenitet Republike Kosovo.

“Pored oštre osude ove otvorene agresije Srbije na Kosovo, očekujem da naši saveznici podrže Kosovo u nastojanju da se uspostavi red i zakon kao i očuva suverenitet u svakom dijelu Republike Kosovo. Izražavamo najiskreniju sućut porodici ubijenog policajca i uvjeravamo da počinitelji ovih terorističkih djela neće moći pobjeći pravdi”, dodala je.

Kosovska predsjednica je pozvala sve građane, institucije i političke subjekte da se ujedine “u ovom trenutku kada Srbija otvoreno osporava teritorijalni integritet, sigurnost i suverenitet Kosova”.

“Kao predsjednica Republike Kosovo imam puno povjerenje u naše momke i djevojke iz Kosovske policije”, zaključila je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *