Hoće li Vlada FBiH danas pokrenuti smjenu Sebije Izetbegović?

Vlada FBiH trebala bi danas u Mostaru izvršiti nove kadrovske promjene u javnim institucijama i ustanovama, a u fokusu je svakako KCUS.

Naime, Vlada je i na prošloj sjednici raspravljala o ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi koju još uvijek vodi Sebija Izetbegović.

Kako smo već pisali – Vlada je donijela dva zaključka. Prvim je formirana Komisija koja bi trebala ispistati zakonitost imenovanja trenutnog Upravnog odbora KCUS-a.

U Komisiji su Snježana Bodnaruk, Ivica Ćosić i Samir Huremović, a oni bi trebali ispitati tačnost određenih informacija koje je dobila Vlada, a koje se tiču zakonitosti imenovanja Upravnog odbora koji uporno odbija da razmatra smjenu Izetbegović koja više ne ispunjava uslove za dirketora KCUS-a.

Pored toga, Vlada FBiH dala je rok kantonima koji su osnivači KCUS-a da dosta prijedloge za v.d. direktore.

Već se ranije špekuliralo da bi Sebiju Izetbegović trebao naslijediti Ismet Gavrankapetanović koji je trenutno direktor Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu.

Dopremijer Vojin Mijatović ranije je za Raport kazao da bi Vlada danas trebala imenovati novi Upravni odbor koji bi onda trebao pokrenuti smjenu Izetbegović i proceduru imenovanja novog direktora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *