SDP o Dodikovoj najavi “mirnog razlaza”: To su besmislene poruke o davno završenim temama

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine reagovala je povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je kazao da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu dva entiteta u BiH.

Iz SDP-a su mu poručili da BiH kao jedinstvena država ući u Evropsku uniju te da su priče o razlazu odavno završene, a da je sada cilj kretati se u smjeru napretka.

“Mi u SDP-u Bosne i Hercegovine razumijemo da je stanje u Republici Srpskoj teško. To nije nikakav razlog da mi u Federaciji BiH likujemo. Naprotiv, ne napuštamo ni taj dio Bosne i Hercegovine niti želimo da ga prepustimo siromaštvu i beznađu”, kazali su.

Ističu da će činiti sve da BiH čim prije uđe u EU jer bi to unaprijedilo uslove života na cijeloj teritoriji, ali su pozvali Dodika da i on počne raditi na prosperitetu.

“Pozivamo Dodika da se pozabavi stvarnim problemima, u tome smo spremni pomoći. Stotinu puta ispričane bajke o razlazu najmanje će pomoći njima da riješe svoje stvarne probleme”, poručili su.

Na kraju izražavaju žaljenje što u RS-u nema političara koji bi se ozbiljno bavili razvojem umjesto “besmislenim porukama o davno završenim temama”.

“Bosna i Hercegovina je bila, jeste i ostaje jedinstvena država, i to je dobra vijest i za sve stanovnike Republike Srpske. Naša država će jedinstvena ući u EU, a Federacija je spremna biti motor koji će cijelu zemlju povesti ka EU. Nažalost, Republika Srpska nema političare koji su spremni ozbiljno se voditi razvojnom politikom, nego i dalje šalju neozbiljne i besmislene poruke o davno završenim temama”, naveli su.

Dodik je danas prilikom reizbora za predsjednika SNSD-a poručio da će ta stranka osmisliti sporazum o razlazu u BiH, a na šta je odmah reagovao i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, inače SDP-ov političar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *