Efendić: Branković kod kojeg je bilo “sve po zakonu” je za Konakovića mala maca

Nakon što je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio na optužbe stranaka SBiH, SDA i DF, a koje se odnose na dodjelu javnih sredstava uduženjima koja se dovode u vezu sa NiP-om, oglasio se i predsjednik SBiH-a Semir Efendić.

Konaković je, podsjetimo, naveo da odgovor udruženja “Argentarija” demaskira sve laži koje su iznesene te tvrdi da nijedna marka nije nazakonito potrošena za pet godina koliko NiP postoji.

“Dvadeset sedam (27) godina nakon potpisivanja Dejtona i Aneksa 7 o povratku izbjeglica, Konakovićevi kadrovi u Srebrenici formiraju udruženje Argentarija. Četri dana nakon formiranja udruženje se prijavljuje za dodjelu sredstava Konakovićevom predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo Okeriću. Mjesec dana nakon formiranja, istom udruženju se dodijeli 32 hiljade KM. Već u narednoj godini udruženje dobija 88 hiljada KM”, rekao je Efendić.

Dodao je da na taj način od udruženja do udruženja Narod i pravda formira svoje općinske organizacije u RS.

“Tragedija da ne može biti veća, preko sredstava za povratak i Srebrenicu graditi stranačku infrastrukturu. Kada mediji sve razotkriju, onda Konaković pokušava loptu prebaciti na politički teren”, tvrdi Efendić.

Zatim je Konakovića uporedio sa Nedžadom Brankovićem koji je bio njihov stranački kolega u SDA.

“Baranković kod kojeg je davno bilo ‘sve po zakonu’ za Konakovića je mala maca, jer je i kod Konakovića ‘sve po zakonu’, samo što su kod njega ‘prehrabri i prepošteni’ kadrovi, zato što za ovakvu pljačku i trebaju najhrabriji i najkorumpiraniji koji su se ikada pojavili. U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati”, zaključio je Efendić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *