Irfan Čengić proglasio pobjedu na izborima u općini Stari Grad – evo šta je rekao

Prema prvim rezultatima dosad prebrojanih glasova na prijevremenim izborima u sarajevskoj Općini Stari Grad vodi Irfan Čengić.

Tako bar tvrde iz njegovog štaba, iz kojeg navode da je prebrojano 26 od 46 biračkih mjesta. Prema njihovim informacijama, Čengić je osvojio iznad 60 posto glasova. Inače, Čengić je pripremio i stranicu/platformu na kojoj možete pratiti prebrojane glasove.

U međuvremenu, Čengić je objavom na društvenim mrežama već i proglasio pobjedu:

“Hvala ljudi za podršku.

Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada. Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima.

Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao. Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj.

Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika. Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja. Stari Grad voli svoju djecu…”

Podsjetimo, Čengića su podržali SDP, Nip, DF, Naša stranka, SBB i SzSG, dok je Selimbegović kandidat SDA i NES-a. Inače, u Općini Stari Grad Sarajevo je 23. jula 2023. godine proveden referendum za opoziv općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *