Oglasio se Efendić o požaru na pijaci Kvadrant i spekulacijama o izgradnji stambenog objekta

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić oglasio se o današnjem požaru na pijaci Kvadrant na Otoci.

Najavio je pomoć ljudima koji su izgubili imovinu, a rekao je i da od glasina da će na tom mjestu biti stambeni objekat – nema ništa.

“Kada je prije dvije godine izbio požar na stambenom objektu u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, bilo je stotine komentara kako je neko ‘bacio oko’ na lokaciju, kako će se tu praviti zgrade, itd. Ništa od toga se nije desilo, objekat je obnovljen onakav kakav je i bio s tim da su stanari objekta dobili opremljeno i potkrovlje kako bi imali više korisnog prostora.

Tako i sa pijacom na Otoci, učinit ćemo sve, zajedno sa drugim nivoima vlasti da ljudima čija egzistencija zavisi od pijace koja je izgorjela pomognemo“, rekao je Efendić.

Napomenuo je da je nakon požara u Buča Potoku više od godinu i po dana općina sama snosila troškove smještaja i hrane za građane koji su ostali bez krova nad glavom.

“Dio onih koji su se prvi dan pojavili na mjestu požara i obećali pomoć, nisu se više pojavljivali niti učestvovali u obnovi stradalih domova. Nadam se da će ovaj put biti drugačije”, naveo je Efendić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *