Ivica Todorić: Volio bih biti premijer Bosne i Hercegovine, pobijedit ću HDZ i Plenkovića

Nekada jedan od najbogatijih ljudi regije Ivica Todorić govorio je o slučaju “Agrokor” te je poručio kako je premijer Andrej Plenković po nalogu Brisela želio uzeti Agrokor i predati ga Rusima.

U razgovoru za Federalnu televiziju, tačnije emisiju Mreža, Todorić je rekao kako su napadi na njega i Agrokor išli u dva smjera.

“Odjedanput su rekli Ivica Todorić je kriminalac i lopov, a s druge strane Agrokor je u problemima. Saznao sam kasnije da Agrokor napada vlastita država kad mi je došla tadašnja potpredsjednica vlade Martina Dalić u moj ured i rekla – Todoriću, ti trebaš prepisati svoju imovinu bez naknade u jednom birou kod jednog notara. Miči se iz kompanije. Znao sam da iza toga stoji premijer”, rekao je Todorić.

On ističe da je, kako kaže, bio najveći poslovni čovjek od Poljske do Grčke, te da je raspolagao ogromnim sredstvima i stvarao ogromne vrijednosti.

“Od svega toga imam pet miliona eura. Da bi oni uspjeli i da bi imali dokaze, oni su mene optužili, mislili su da će naći ko zna šta, nekakve dvije milijarde na nekim otocima. Svašta su o meni pričali, a ustvari nisu našli ništa. Bio sam specifičan poduzetnik, ulagao sam u regionu, samo sam davao, nisam izvlačio iz kompanija. Ponosan sam na ono što smo radili, napravili smo konkurentne kompanije”, poručio je Todorić.

Osvrnuo se i na očekivanja od arbitražnog postupka:

“To ide na stol najkompetentnijim ljudima danas na svijetu. Teško je kazati kakvu će oni odluku donijeti. Sedam godina radim na tom predmetu. Sto posto sam siguran sam da ću to dobiti. Onda iza toga se traži određena naknada. Nismo izračunali još kolika”, pojasnio je.

Na kraju, Todorić je rekao kako će on pobijediti HDZ i da je popularniji od njih.

“Ovo što se danas dešava, međunacionalni sukobi, to je ogromna šteta, duboko sam uvjeren da BiH ima velikih šansi za razvoj. Svaki narod ima interese u takvoj državi da živi. Ja ću otići kod svakoga – premijera, predsjednika – sjesti, pokušat ću im otvoriti oči kolike su prilike. Jako bih volio biti premijer BiH. Tamo imate više politički nego ekonomski život za građane”, rekao je Todorić u razgovoru za FTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *