Tata je ostao paraliziran od vrata prema dolje nakon plivanja u hladnoj vodi

Otac Dan Richards ostao je paraliziran od vrata prema dolje nakon što je doživio ‘čudnu nesreću’ dok je plivao u hladnoj vodi.

Ovaj 35-godišnjak iskusan je plivač, no tragedija se dogodila krajem 2023. u zaljevu Langland, u blizini Swanseaja, nakon što je zaronio u val dok je plivao.

Rekao je za Sky News da ga je snaga vala ‘samo zarotirala’ te da mu je stražnji dio glave udario u pijesak, sjećao se ‘glasne buke’ i ‘vrlo jakog svjetla’ prije nego što je otvorio oči pod vodom.

Nakon što je već stotine puta plivao u hladnoj vodi, odmah je znao da je nešto pošlo po zlu. Dan je objasnio da može vidjeti svoje udove, ali ne i pomicati ih, pa je zadržao dah.

Prema riječima njegove partnerice Anne Thomas, val ga je okrenuo kako bi mogao vikati u pomoć.

Anna, njezina mama i njihova prijateljica uspjele su izvući Dana iz vode te je helikopterom prebačen u bolnicu Bristol Southmead, gdje je utvrđeno da je paraliziran od vrata prema dolje.

Foto: GoFundMe.com

Pred njim je dug i težak put rehabilitacije

Dan je u međuvremenu preseljen bliže domu i pred njim je dug i težak put rehabilitacije.

Iz tog je razloga Anna postavila GoFundMe u nadi da će prikupiti nešto novca kako bi pomogla Danu i omogućila mu ‘najbolju moguću kvalitetu života’.

Anna je napisala da je jedan od Danovih ciljeva bio ‘nastaviti biti najbolji tata’ za svoju trogodišnju kćer Hailey i iako ne znaju točno kako će izgledati njegova rehabilitacija, jako se cijeni pomoć koja se može pružiti.

Danova partnerica napisala je da su identificirali privatnu ustanovu za rehabilitaciju u Bristolu koja će moći pomoći 35-godišnjaku.

Želeći prikupiti 50.000 funti na web stranici za prikupljanje sredstava, Danov apel je više od pola puta do cilja nakon što je preko 1.000 velikodušnih donatora skupilo više od 32.000 funti u pokušaju pomoći.

Dana 26. siječnja, ažurirana informacija o Danovom stanju obavijestila je donatore da 35-godišnjak može pomicati nožni prst, a Anna je napisala da je to ‘pozitivan napredak’ iako se činilo kao mali napredak.

Par je rekao da je podrška koja im je ukazana bila ‘ogromna’, a jedan od ljudi koji su donirali bio je ‘gospodin s odjela na katu koji je čuo za našu priču’.

Novac doniran u GoFundMeu koji je postavila Anna ‘doprinijet će Danovoj mogućnosti pristupa najboljoj rehabilitaciji koja će zadovoljiti njegove potrebe i ublažiti financijske brige’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *